زومکشت : مجله آنلاین کشاورزی

کاشت توت فرنگی بدون دردسر

کاشت توت فرنگی
در این مقاله چه می خوانیم...

کاشت توت فرنگی بدون دردسر؛ بهترین روش ها را بشناسید

توت فرنگی گیاهی زیرزمینی است که در مناطق جنگلی رشد میکند، این میوه بیشتر در مناطق باتلاقی یافت میشود. عمر توت فرنگی بین ۳ تا ۵ سال است و جزو گیاهان بومی کشور اروپا به حساب می آید. این میوه خوشمزه بیشتر در شرایط محیطی معتدل رشد میکند. برای افزایش کیفیت توت فرنگی باید به یکسری عوامل دقت کرد که برخی از آنها مانند ژنوتیپ، مراحل رشد و تغذیه عناصر معدنی هستند. در صورت مدیریت عناصر معدنی کیفیت و کمیت توت فرنگی افزایش پیدا می‌کند. تکثیر توت فرنگی به صورت رویشی است.

معرفی مراحل کاشت توت فرنگی

کاشت توت فرنگی مربوط به فصل تابستان و بهار است، البته باید بدانید که توت فرنگی جزو گیاهان چهار فصل است و در پاییز و زمستان هم کاشت توت فرنگی را میتوان دید. از آنجایی که توت فرنگی از دسته گیاهان حساس به شرایط آب و هوایی و خاک میباشد، بیشتر در گلخانه ها کاشت توت فرنگی را انجام می‌دهند. از مزیت های کاشت توت فرنگی در‌گلخانه می‌توانیم به باردهی مناسب، کوتاه شدن دوره پرورش نسبت به فضای باز اشاره کنیم. 

فصل کاشت توت فرنگی از اوایل دی ماه تا مرداد ماه است و زمان جا به جایی توت فرنگی از اواخر پاییز شروع میشود و تا اوایل بهار ادامه دارد؛ علت انتخاب این زمان برای جا به‌ جایی توت فرنگی به این دلیل است که بوته توت فرنگی در آن زمان در خواب است و می‌توان آن را جا به جا و در محل دیگری کاشت. پس از کاشت توت فرنگی‌ آن را در محیطی سرد قرار میدهند، محیط سرد کمک به باردهی توت فرنگی میکند. 

در هنگام انتخاب بوته توت فرنگی باید دقت کنید که بوته انتخابی شما سالم و بدون هیچ آسیب و بیماری باشد، ریشه های بوته توت فرنگی روشن،‌ افشان و ظریف هستند که این ویژگی ها به آنها کمک می‌کند که تا عمق ۳۰ سانتی متری خاک بتوانند فعالیت کنند. 

کشت توت فرنگی عمدتا به صورت هیدروپونیک است؛ در این روش کشت شرایط محیطی اطراف توت فرنگی قابل مدیریت است و میزان فعالیت گیاه نسبت به روش کشت های دیگر افزایش می یابد به همین دلیل نتایج بهتری دارد.

بهتر است بدانید توت فرنگی را میتوان در گلدان هم کاشت؛ به منظور انجام این عمل ابتدا باید نشا توت فرنگی را تهیه کنید و سپس گلدان مخصوص کاشت توت فرنگی را با خاک مناسب پر کنید و سپس به خاک آب بدهید، مقدار آبدهی باید به گونه ای باشند که آب از زیر گلدان تخلیه شود.

پس از آن نشا توت فرنگی را به آرامی وارد گلدان میکنیم و پس از انتقال نشا گلدان را با خاک پر میکنیم. در مراحل اولیه رشد توت فرنگی آبیاری باید در حد اشباع آب باشد و آب از زیر گلدان خارج شود، محیطی که برای گلدان انتخاب میکنید باید آفتاب گیر باشد زیرا که توت فرنگی در مکان گرم و پر نور بهتر رشد میکند. 

کاشت توت فرنگی

مقاله مرتبط: گرانترین نهال انگور در سال 2024

بهتر است درباره آموزش کاشت توت فرنگی در خانه بدانید

کاشت توت فرنگی در خانه روش های متفاوتی دارد که به دو دسته جنسی و غیر جنسی تقسیم میشوند. در تکثیر جنسی توت فرنگی میتوانیم بذر ها را به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم بکاریم. در روش غیر مستقیم ابتدا بذر ها در یک مکان به طور موقت کاشته میشوند و سپس به مکان اصلی آن انتقال میابند و در صورت انتخاب کاشت مستقیم بذر، بدر توت فرنگی را در محل اصلی کشت، کاشت می شود. در کاشت توت فرنگی به روش غیر جنسی بوته توت فرنگی را در خاک میکارند تا از طریق تولید مثل رویشی رشد کند.

برای تهیه بذر‌ توت فرنگی روش های مختلفی وجود دارد مانند خرید بذر آماده و یا گرفتن بذر از خود میوه توت فرنگی که در سطح بیرونی میوه قرار دارند استفاده کنید و کاشت توت فرنگی را در خانه انجام دهید.

عوامل موثر در کاشت توت فرنگی را بشناسیم

توت فرنگی برای رشد و پرورش وابسته به یکسری عوامل است که در صورت وجود به اندازه این عوامل کیفیت و کمیت کاشت توت فرنگی افزایش می یابد.

جدول عوامل موثر در پرورش و کاشت توت فرنگی

عامل شرح اهمیت
شرایط محیطی دمای معتدل، مقاومت به سرما، نیاز به نور مستقیم خورشید برای 6 تا 8 ساعت در روز افزایش کیفیت و رشد سریع تر
خاک مناسب تخلخل بالا، زهکشی مناسب، عاری از علف های هرز، pH بین 5 تا 7، غنی از مواد معدنی و آلی تقویت ریشه ها و محصول دهی بالا
آبیاری آبیاری منظم، ترجیحاً قطره‌ای برای جلوگیری از بیماری های قارچی جلوگیری از خشکی و استقرار ریشه
کوددهی استفاده از کود های آلی (حیوانی و مرغی) و شیمیایی بر اساس شرایط محیطی تأمین انرژی برای رشد و میوه دهی
نور نیاز به نور مستقیم خورشید و محیط آفتاب گیر رشد بهینه و تولید بیشتر میوه ها

شرایط محیطی مناسب کاشت توت فرنگی

توت فرنگی جزو گیاهان چند ساله است و در مناطق معتدل رشد میکند. میتوان توت فرنگی را در فصل های سرد هم پرورش داد، زیرا آنها نسبت به سرما مقاومت خوبی دارند و بهتر است بدانید که علت این مقاومت به این دلیل است که در این دمای پایین در خواب زمستانی به سر میبرند، ولی اگر در محیطی با گرمای زیاد و یا سرمای بیش از حد قرار بگیرد رشد آن کاهش میابد و ضعیف میشود یا حتی ممکن است بمیرد. در مناطق گرم به دلیل هوای به شدت گرم‌، کاشت پاییزه توت فرنگی انجام میشود.

کاشت توت فرنگی

بهتر است بدانید: کاشت هیدروپونیک توت فرنگی

خاک مناسب کاشت توت فرنگی

خاکی که برای کاشت توت فرنگی انتخاب میکنید باید یکسری ویژگی هایی داشته باشد که بتواند رشد کند، برخی از این ویژگی ها مانند تخلخل بالا،‌ امکان جذب رطوبت، زهکشی مناسب و دارای مواد آلی، معدنی و دارای هوموس ارگانیک هستند، البته که بدانید خاک انتخاب شده باید عاری از علف های هرز باشد. همچنین بهتر است بدانید که گیاه توت فرنگی در خاک های شنی و خشک بهتر میتواند رشد کند و خاک های سنگین مناسب کاشت توت فرنگی نیستند، PH خاک انتخابی باید بین ۵ تا ۷ باشد. 

نور مناسب برای پرورش و کاشت توت فرنگی

دمای محیط بر رشد گیاهان و میوه ها اثر مستقیم دارد، توت فرنگی نیازمند محیط مرطوب و گرم است تا بتواند رشد خوبی داشته باشد. همچنین توت فرنگی در آفتاب رشد بیشتر و بهتری دارد، آنها نیاز دارند که در طول روز ۶ الی ۸ ساعت را در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند و به همین دلیل بهتر است مکان انتخابی شما برای کاشت توت فرنگی تحت سایه درختان و بوته های بزرگ نباشد. 

آبیاری گیاه توت فرنگی

آبیاری جزو مراحل مهم در کاشت توت فرنگی است و میزان میوه دهی بوته توت فرنگی با میزان آبیاری آن برابر است. در ابتدای مراحل کاشت آبیاری بسیار مهم است، زیرا باعث استقرار ریشه در خاک میشود. اگر در‌ گلدان کاشت توت فرنگی را انجام داده اید بهتر است هر چند روز به بوته را آبیاری کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود. آبیاری قطره ای جزو گزینه های مناسب برای کاشت توت فرنگی است زیرا از اسراف آب جلوگیری میکند و برای پیشگیری در برابر عوامل بیماری زای قارچی مناسب است.

کاشت توت فرنگی

آنچه که باید درباره کود دهی توت فرنگی بدانید

گیاه توت فرنگی در هنگام رشد انرژی زیادی را صرف رشد و میوه دهی خود میکند به همین دلیل نیازمند انرژی است تا بتواند رشد خوبی داشته باشد. کود های آلی مناسب برای کاشت توت فرنگی شامل کود های حیوانی که در اواخر فصل زمستان به عنوان چالکود برای توت فرنگی استفاده میشود، کود های مرغی که دارای اوریک اسید بالا است و سریع تر جذب خاک می شود و کود های شیمیایی عناصر مورد نیاز خاک را به صورت مصنوعی تهیه میکنند، دقت داشته باشید که کود های شیمیایی بر اساس شرایط محیطی، نوع بوته و فصل کاشت انتخاب میشوند.

معرفی انواع توت فرنگی

انواع و ارقام توت فرنگی به دو دسته بهاره و چهار فصل تقسیم می‌شوند، انواع ارقام بهاره توت فرنگی مانند گورلا، آلیسون، کاتس، فرسنا، استیا، رد گانتلت هستند و همچنین ارقام چهار فصل توت فرنگی مانند سوئیت آن، آلبیون، پورتولا، سلوا، کابریلو، فین، کیوکی، مونتری، هستند که این دسته از توت فرنگی های چهار فصل بیشتر از یکبار در سال میوه میدهند و در یخبندان های شدید در خواب زمستانی به سر میبرند، بهتر است بدانید که این نوع توت فرنگی برای کشاورزانی که میخواهند مداوم میوه برداشت کنند گزینه خوبی هستند. 

جدول روش های کاشت و انواع توت فرنگی

موضوع توضیحات
روش های کاشت  1.هیدروپونیک (مدیریت شرایط محیطی) | 2. گلدانی (مناسب برای محیط های کوچک)
تکثیر 1. جنسی (بذر مستقیم و غیرمستقیم) | 2. غیرجنسی (بوته ها و تولید رویشی)
انواع توت فرنگی (بهاره) گورلا، آلیسون، کاتس، فرسنا، استیا، رد گانتلت
انواع توت فرنگی (چهار فصل) سوئیت آن، آلبیون، پورتولا، سلوا، کابریلو، فین، کیوکی، مونتری

مقاله مرتبط: راهنمایی طلایی کوددهی چغندر

کاشت توت فرنگی

نتیجه گیری

کاشت توت فرنگی یک فرآیند حساس و درعین حال پربازده است که با رعایت عوامل محیطی، خاک مناسب، نور کافی و آبیاری دقیق، می توان به کیفیت و کمیت بالای محصول دست یافت. این میوه محبوب که به‌صورت هیدروپونیک، گلدانی یا در فضای باز قابل کشت است، در شرایط کنترل شده مانند گلخانه، عملکرد بهتری دارد.

توت فرنگی گیاهی مقاوم به سرما است و میتوان در فصول مختلف کاشت توت فرنگی را انجام داد. اما مدیریت صحیح کوددهی، آبیاری و جلوگیری از بیماری ها، نقش کلیدی در افزایش بهره وری دارد. انتخاب نوع بذر یا بوته سالم و توجه به ژنوتیپ مناسب نیز از عوامل اصلی موفقیت در کاشت توت فرنگی به شمار میرود.

همچنین انواع مختلف توت فرنگی، از بهاره تا چهار فصل، امکان برداشت محصول در بازه‌های مختلف سال را فراهم میکنند. برای علاقه‌مندان به کاشت توت فرنگی خانگی، روش‌های کاشت جنسی و غیرجنسی همراه با مراقبت از بذر و نشا، گزینه هایی ساده و کارآمد هستند که حتی در گلدان نیز نتایج مطلوبی به همراه دارند. به‌طور کلی، با مدیریت دقیق عناصر محیطی و بهره‌گیری از روش های مدرن، کاشت توت فرنگی به یک فعالیت سودآور و لذت‌بخش تبدیل میشود.

نقل قول:

Grow strawberries in a well-prepared strawberry bed, pot, growing bag or strawberry planter, in a sheltered spot that gets plenty of sun, for sweet, juicy fruits. Add plenty of well-rotted horse manure or garden compost to the soil before planting. Water plants well, especially in hot weather, and feed regularly with a high potash feed from early spring onwards. Harvest when the fruits are red all over. Replace plants every three or four years by planting fresh plants or propagating new plants from runners.

ترجمه: برای میوه ی شیرین و آبدار توت فرنگی ها ، باید آنهارا در یک بستر، گلدان، کیسه رشد یا کاشت توت فرنگی که به خوبی آماده شده است، در مکانی سرپوشیده که آفتاب زیادی دارد، بکارید. قبل از کاشت توت فرنگی، مقدار زیادی کود اسب یا کمپوست باغی که به خوبی پوسیده شده است را به خاک اضافه کنید. گیاهان را به خوبی آبیاری کنید، مخصوصاً در هوای گرم، و از اوایل بهار به بعد به طور منظم با خوراک پتاس بالا تغذیه کنید. زمانی برداشت کنید که میوه ها همه جا قرمز شدند. هر سه یا چهار سال یکبار با کاشت گیاهان تازه یا تکثیر گیاهان جدید از دونده ها، گیاهان را جایگزین کنید.

منابع خارجی:

gardenersworld.com – rivulis.comsgaonline.org.au

سوالات متداول

چه فصلی برای کاشت توت فرنگی مناسب‌تر است؟

فصل تابستان و بهار، اما توت فرنگی را می‌توان در پاییز و زمستان نیز کاشت.

بهترین نوع خاک برای کاشت توت فرنگی چیست؟

خاک با تخلخل بالا، زهکشی مناسب، pH بین 5 تا 7 و غنی از مواد معدنی و آلی.

توت فرنگی به چه مقدار نور نیاز دارد؟

روزانه 6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید برای رشد بهینه.

روش های کاشت توت فرنگی کدام‌اند؟

هیدروپونیک، گلدانی، و کاشت مستقیم یا غیرمستقیم بذر.

چرا کشت هیدروپونیک برای توت فرنگی توصیه میشود؟

مدیریت شرایط محیطی آسان تر است و بهره‌وری بیشتری دارد.

ویدیو های کاشت توت فرنگی بدون دردسر را تماشا کنید

💬 گفتگوی کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
هرس انگور سیستم پاچراغی
قدم به قدم هرس درخت انگور سیستم پاچراغی
کشاورزی هیدروپونیک
سیر تا پیاز کشاورزی هیدروپونیک؛ نوآوری در کشاورزی مدرن
کوددهی سیب
کوددهی سیب برای باغداران مبتدی تا حرفه‌ ای
زمان کاشت گوجه فرنگی
اهمیت زمان کاشت گوجه فرنگی: راهنمای فصلی
ویدیو ها پیشنهادی