زومکشت : مجله آنلاین کشاورزی

بیماری های خرمالو: کنترل آفات و بیماریها

بیماری های خرمالو
در این مقاله چه می خوانیم...

کنترل آفات و بیماری های خرمالو

آفات و بیماری های خرمالو زیاد نيستند؛ درخت خرمالو در صورتی که در شرایط تنش‌زا قرار بگیرد دچار آفت می‌شود. در هر صورت آفات و بیماری های خرمالو وجود دارند که می‌توانند آسیب جدی به درخت خرمالو برسانند، پس بهتر است اگر مشکلی در درخت خرمالو شما وجود دارد آن را سریع برطرف کنید. در ادامه این مقاله این آفات و بیماری های خرمالو رو معرفی کردیم و نحوه مقابله با آنها را برای شما قرار دادیم تا بدانید چطوری آفات و بیماری های خرمالو را کنترل و با آنها مبارزه کنید:

معرفی‌ آفات و بیماری های خرمالو

  • مگس سفید درخت خرمالو
  • آفت سیاه درخت خرمالو 
  • شپشک نباتی درخت خرمالو 
  • تریپس درخت خرمالو
  • پسیل خرمالو

مرتبط برای شما: آفات توت فرنگی: شناسایی و راه های مبارزه با آنها

مگس سفید خرمالو: دشمن اصلی خرمالو

میریم سراغ اولین آفات خرمالو که مگس سفید نام دارد، این مگس به نام جهانی Bemisia tabac در بین کشاورزان شناخته می‌شود. این مگس دارای گرد سفید رنگ بر روی بال های خود هستند. مگس ها از تخم تشکیل میشود و قابلیت تحرک را در تخم دارند که در این مرحله به دلیل سبکی می‌توانند گسترش پیدا کنند. پوره های تازه متولد شده ابتدا بدون بال هستند و در مراحل رشد خود بال به دست می آورند. این نوع آفات خرمالو از طریق علف های هرز یا گیاهان آلوده به دیگر گیاهان منتقل می‌شوند. 

راه های درمان این نوع آفات خرمالو را میتوان با استفاده از کود های حیوانی پوسیده و قارچ کش هایی مانند مایتوکال کاهش داد، همچنین استفاده از زنبور پارازیت به منظور مبارزه بیولوژیکی با آنها استفاده کرد. 

بیماری های خرمالو

شپشک های نباتی: قاتل شاخه های جوان خرمالو

شپشک های نباتی جزو مهمترین آفات خرمالو هستند که به سه دسته شپشک مومی، شپشک نرم تن و بالشتک ها تقسیم بندی میشوند. این آفات در ماه های گرم و مرطوب سال فعالیت خود را انجام می‌دهند. اندام هدف این آفات خرمالو شاخه و برگ های جوان درخت است و از شیره گیاهی آنها تغذیه می‌کنند، این شپشک ها دارای ترشحاتی هستند که مورچه ها از آنها تغذیه می کنند و گرد و خاک ها را جذب درخت می‌کنند که نوعی آسیب رسانی به درخت است. از خسارت های این آفت می‌توان به ریزش میوه و برگ ها، خشک شدن شاخه های جوان و تولید قارچ اشاره کرد. 

مهمترین روش های مقابله با این نوع آفات خرمالو کنترل آنها یا استفاده از روش های بیولوژیکی است همچنین استفاده از سموم و آفت کش های شیمیایی مانند سموم سیستمیک و اندوسولفان، مالاتیون و…، می‌توان با کنترل زراعی محصولات و اصلاح زیستگاه تاثیر‌ این نوع آفات را کاهش داد. 

پسیل خرمالو چیست؟

به سراغ یکی دیگر از آفات خرمالو می‌رویم که پسیل نام دارد، این آفت شته های ریز و کوچکی هستند که اندام هدف آنها برگ های درخت است، این شته ها از برگ ها تغذیه می‌کنند در صورت گسترش این شته ها در خرمالو، برگ های خرمالو پیوند خورده و جمع و در نهایت باعث توقف رشد شاخ و برگ می‌شوند. استفاده از روغن ولک در فصل زمستان و اوایل بهار می‌تواند به کنترل این آفات خرمالو کمک و آنها را کنترل کند. 

بیماری های خرمالو

بهتر است بدانید: زمان کاشت گوجه فرنگی در مناطق مختلف

معرفی آفت تریپس خرمالو

تریپس ها جزو دسته مهم در آفات خرمالو هستند، اندام هدف این آفت بافت های جوان، میوه درخت و برگ های جواب گیاه است و شیره گیاهان را می مکند. از علائم این آفت تغییر رنگ گل ها و جوانه های درخت و ایجاد لک های نقره ای رنگ روی برگ های جوان و همچنین پژمرده و ضعیف شدن برگ ها است. نوع فعالیت این آفت به این صورت است که از غنچه ها و بافت گلبرگ ها تغذیه می‌کند و در صورت افزایش جمعیت آنها گلبرگ ها و غنچه ها از بین می‌روند و آسیب جدی به برگ وارد میکنند که نتیجه آن مرگ گیاه است. 

انواع راه های مقابله با این دسته از آفات خرمالو وجود دارد از جمله ایجاد تهویه در محیط کشت جهت گردش هوا، جلوگیری از آبیاری بیش از حد درخت خرمالو، زهکشی خاک به منظور جلوگیری از پوسیدگی ریشه هستند که کمک موثری به بهبود کیفیت میوه و درخت می‌کنند. 

جدول معرفی آفات خرمالو

آفات خرمالو روش‌های کنترل
مگس سفید خرمالو استفاده از کود حیوانی پوسیده، قارچ‌کش‌های مایتوکال، مبارزه بیولوژیکی با زنبور پارازیت
شپشک‌های نباتی استفاده از سموم سیستمیک (اندوسولفان، مالاتیون)، کنترل زراعی، روش‌های بیولوژیکی
پسیل خرمالو استفاده از روغن ولک در فصل زمستان و اوایل بهار
تریپس خرمالو بهبود تهویه، جلوگیری از آبیاری بیش از حد، زهکشی مناسب خاک

معرفی مهمترین بیماری های خرمالو

  • آنتراکنوز خرمالو
  • بوتریتیس درخت خرمالو 
  • پوسیدگی ریشه درخت خرمالو

بهتر است درباره آنتراکنوز خرمالو بدانید

از شایع ترین بیماری های خرمالو است که منشا قارچی دارد. اندام هدف این گیاه شامل میوه، شاخه و ساقه و برگ ها است. این بیماری در صورت وجود رطوبت و آبیاری بیش از حد شیوع پیدا می‌کند. علائم این بیماری ایجاد لکه های قهوه ای رنگ روی برگ ها و لکه های سیاه روی میوه های خرمالو، شاخه و ساقه ها است. در صورت گسترش این بیماری برگ های درخت زرد شده و دچار ریزش میشوند، میوه های درخت دچار ترک شده و پوسیده می‌شود و شاخه های درخت خشک می‌شوند. 

از روش های کنترل و مدیریت این بیماری های خرمالو کنترل رطوبت محیط کشت با استفاده از آبیاری مناسب، حذف و از بین بردن علف های هرز و گیاهان آلوده به این بیماری، حذف شاخ و برگ های اضافه جهت گردش هوا بین شاخ و برگ ها، استفاده از قارچ کش های شیمیایی مانند مانکوزب و کلروتالونیل جهت پیشگیری از وقوع این بیماری همچنین استفاده از ارقام مقاوم نسبت به این بیماری‌.

کنترل و پیشگیری از بیماری بوتریتیس درخت خرمالو

دسته دیگری از بیماری های خرمالو که منشا قارچی دارد و در صورت وجود رطوبت گسترش پیدا میکند. علائم این بیماری در خرمالو با ایجاد لک های قهوه ای و ظاهر نرم میوه، ایجاد لکه های قهوه ای و زرد در برگ ها ریزش و پژمردگی گل های درخت شروع میشوند، در صورت گسترش میوه پوسیده و پودر می‌شود. برگ های آلوده به این بیماری ریزش پیدا کرده و توقف رشد جوانه ها را در پیش دارد. تهویه ضعیف و بقایای گیاهی آلوده به این بیماری باعث افزایش گسترش آن می‌شود. 

به منظور جلوگیری از توسعه این بیماری های خرمالو بهتر است شاخه های متراکم را هرس کنید تا تهویه ای بین شاخ و برگ ها صورت بگیرد، میوه و برگ های آلود را جمع آوری کرده و از آبیاری بیش از حد درخت جلوگیری کنید. همچنین میتوانید از قارچ کش های شیمیایی مانند پیریمتانیل و پبوکونازول برای کنترل بیماری استفاده کنید. 

بیماری های خرمالو

بیشتر بدانید: انواع کاشت درخت خرمالو

پوسیدگی ریشه درخت خرمالو عامل مرگ تدریجی خرمالو

یکی از بیماری های درخت خرمالو است که منشا قارچی دارد و شرایط محیطی یکی از مهمترین عوامل گسترش این بیماری هستند.‌ از علائم این بیماری زرد شدن رنگ برگ ها، کاهش رشد شاخه ها و قهوه ای و پوسیده شدن ریشه ها است که در صورت توسعه این بیماری درخت دچار ریزش برگ ها، مرگ تدریجی شاخه ها و همچنین بوی بد ریشه ها می‌شود. 

برای پیشگری‌ از شیوع و گسترش این نوع بیماری های درخت خرمالو بهتر است از خاک زهکشی برای کاشت استفاده کنید، از آبیاری بیش از حد درخت جلوگیری کنید، بهتر است از نهال های سالم و مقاوم به این نوع بیماری های خرمالو استفاده کنید. لازم است از تهویه محل کاشت اطمینان حاصل کرده‌و خاک را قبل از کاشت ضدعفونی کنید. اگر پوسیدگی شدید است بهتر است درخت را به طور کامل حذف کنید و از ارقام مقاوم استفاده کنید.

جدول معرفی بیماری های خرمالو

بیماری‌های خرمالو روش‌های کنترل
آنتراکنوز خرمالو کنترل رطوبت، استفاده از قارچ‌کش‌های مانکوزب و کلروتالونیل، حذف گیاهان آلوده
بوتریتیس خرمالو هرس شاخه‌های متراکم، جمع‌آوری میوه و برگ‌های آلوده، استفاده از قارچ‌کش‌های پیریمتانیل و پبوکونازول
پوسیدگی ریشه خرمالو استفاده از خاک زهکشی‌شده، جلوگیری از آبیاری زیاد، استفاده از نهال‌های مقاوم، ضدعفونی خاک قبل از کاشت

بیماری های خرمالو

نتیجه گیری

برای حفظ سلامت درخت خرمالو و جلوگیری از خسارت آفات و بیماری‌های خرمالو، رعایت اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم هستند. فراهم کردن شرایط کشت مناسب، مانند خاک با زهکشی مناسب و آبیاری متعادل، می‌تواند از شیوع آفات و بیماری‌ها جلوگیری کند. همچنین، استفاده از روش‌های بیولوژیکی، کنترل زراعی و استفاده محدود از آفت‌کش‌های شیمیایی مهم است و به کاهش آسیب‌ها کمک می‌کند. به‌علاوه، رعایت بهداشت باغ و هرس شاخه‌های آلوده، همراه با استفاده از قارچ‌کش‌های مناسب، می‌تواند بیماری‌های قارچی مانند انتراکنوز و بوتریتیس را کنترل کند. در نهایت، کاشت ارقام مقاوم به آفات و بیماری‌ های خرمالو و حفظ تعادل رطوبت در خاک، از دیگر راهکارهای مؤثر برای تضمین رشد سالم درخت خرمالو و بهبود کیفیت محصول است.

نقل قول:

persimmons tree fit into almost any backyard. Small and low maintenance, they produce delicious fruit in the autumn when few other fruits are ripe. Persimmons have no serious insect or disease problems, so there is no need to spray regularly. That doesn’t mean that your tree won’t occasionally need help, however. Read on for information about diseases in persimmon trees.

ترجمه: درختان خرمالو تقریباً در هر حیاط خلوت جای می گیرند. آنها کوچک و کم نگهداری هستند و در پاییز زمانی که تعداد کمی از میوه های دیگر رسیده اند میوه خوشمزه ای تولید می کنند. خرمالو هیچ مشکل جدی حشرات یا بیماری ندارد، بنابراین نیازی به سمپاشی منظم نیست. اما این بدان معنا نیست که درخت شما گهگاه به کمک نیاز ندارد. برای اطلاعات در مورد بیماری های درختان خرمالو به این مقاله مراجعه کنید.

منابع خارجی:

gardeningknowhowgardenerspath.comstarkbros.com

سوالات متداول:

چه عواملی باعث بروز آفات در درخت خرمالو می‌شوند؟

آفات خرمالو بیشتر در شرایط تنش‌زا بروز می‌کنند، اما در شرایط عادی نیز ممکن است به دلیل گیاهان آلوده یا علف‌های هرز گسترش یابند.

چگونه می‌توان از آفت مگس سفید درخت خرمالو جلوگیری کرد؟

استفاده از کود حیوانی پوسیده، قارچ‌کش‌های مایتوکال و مبارزه بیولوژیکی با زنبور پارازیت می‌تواند به کنترل این آفت کمک کند.

آیا شپشک‌های نباتی می‌توانند به درخت خرمالو آسیب برسانند؟

بله، شپشک‌های نباتی از شیره گیاهی تغذیه می‌کنند و می‌توانند موجب ریزش برگ‌ها، خشک شدن شاخه‌ها و تولید قارچ شوند.

چه نشانه‌هایی از بیماری آنتراکنوز خرمالو وجود دارد؟

علائم شامل لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها، لکه‌های سیاه روی میوه‌ها، زرد شدن برگ‌ها و پوسیدگی میوه است.

برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه درخت خرمالو چه اقداماتی باید انجام داد؟

استفاده از خاک زهکشی‌شده، جلوگیری از آبیاری زیاد و استفاده از نهال‌های مقاوم به این بیماری از مهمترین اقدامات پیشگیرانه است.

ویدیو های بیماری های خرمالو: کنترل آفات و بیماریها را تماشا کنید

💬 گفتگوی کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
هرس انگور سیستم پاچراغی
قدم به قدم هرس درخت انگور سیستم پاچراغی
کشاورزی هیدروپونیک
سیر تا پیاز کشاورزی هیدروپونیک؛ نوآوری در کشاورزی مدرن
کوددهی سیب
کوددهی سیب برای باغداران مبتدی تا حرفه‌ ای
زمان کاشت گوجه فرنگی
اهمیت زمان کاشت گوجه فرنگی: راهنمای فصلی
ویدیو ها پیشنهادی