زومکشت : مجله آنلاین کشاورزی

آفات توت فرنگی: شناسایی و راه های مبارزه با آنها

آفات توت فرنگی
در این مقاله چه می خوانیم...

بررسی و نحوه پیشگیری بیماری ها و آفات توت فرنگی

بیماری ها و آفات توت فرنگی از چالش های متعددی هستند که توت فرنگی را تهدید می‌کنند و بر روی عملکرد و کیفیت محصول تاثیر می‌گذارند. برای داشتن محصولی سالم و باکیفیت لازم هست که از بیماری ها و آفات توت فرنگی آگاهی داشته باشیم و قبل از پدید آمدن خسارت و کاهش کیفیت محصولات از وقوع آنها جلوگیری کنیم، در ادامه برخی از این بیماری ها و آفات توت فرنگی را به همراه اطلاعاتی درباره نحوه پیشگیری از آنها معرفی‌ می کنیم:

معرفی‌ شایع ترین بیماری های توت فرنگی

  • سفیدک پودری توت فرنگی
  • سوختگی برگ توت فرنگی
  • پوسیدگی چرمی
  • کپک خاکستری
  • آنتراکنوز توت فرنگی
  • لکه برگی 

آفات توت فرنگی

مطالب پیشنهادی برای شما: زمان کاشت گوجه فرنگی در مناطق مختلف

همه چیز درباره سفیدک پودری توت فرنگی

جزو اولین و مهمترین بیماری های توت فرنگی به شمار میرود. بیماری سفیدک پودری توت فرنگی در اکثر مناطق کشت توت فرنگی گزارش شده است و جزو بیماری های مهم در مناطق مرطوب است. این بیماری در توت فرنگی منشا قارچی دارد که از طریق باد و دستگاه های مکانیکی آلوده به این بیماری به دیگر گیاهان منتقل می‌شود، همچنین آب و هوای مرطوب به رشد و گسترش این بیماری کمک بسیاری می‌کند.

علائم این بیماری در زیر برگ ها ظاهر می شود که باعث تولید بافت های کوچک سفید رنگ میشود. با گسترش این بیماری توده های سفید رنگ که با آنها قارچ گفته می‌شود در سطح زیرین برگ رشد کرده و به سمت بالا حرکت می‌کنند، که در نهایت باعث تغییر رنگ برگ های آلوده به بنفش خواهد شد. در صورتی که گل های توت فرنگی به این بیماری دچار شوند، این بیماری بر روی میوه های آنها اثر گذاشته و به تولید میوه های بدشکل و نامتقارن منجر می‌ شود. 

راه های کنترل و پیشگیری از سفیدک پودری توت فرنگی:

برای کنترل این نوع بیماری های توت فرنگی بهتر است از ارقام مقاوم به بیماری و آفات استفاده کنید، چون این بیماری در محیط مرطوب گسترش پیدا می‌کند بهتر است از آبیاری بیش حد توت فرنگی خودداری کنید، همچنین بهتر است پس از برداشت، بقایا گیاهی را جمع آوری کنید. استفاده از سموم و قارچ کش های شیمیایی مانند کاپتان و قارچ کش های سیستمیک باعث مبارزه و پیشگیری از سفیدک پودری می‌شود.

معرفی بیماری سوختگی برگ توت فرنگی

از دیگر بیماری های توت فرنگی است که به طور معمول در مناطقی که در زمین های کشاورزی بوته ها به صورت متراکم هستند و عدم کنترل تهویه در محیط وجود دارد یافت می شود. این بیماری عامل قارچی دارد و اندام هدف آن برگ های مسن و قدیمی تر هستند و شرایط آب و هوای مرطوب به گسترش این بیماری کمک می‌کند. علائم این بیماری به صورت ایجاد سوختگی های قهوه ای و بنفش رنگ روی سطح بالایی برگ ها دیده می‌شود.

در صورت گسترش این بیماری این سوختگی‌ یا زخم های گسترش پیدا کرده و به یکدیگر متصل می‌شود که رنگ بنفش و قرمزی را روی سطح برگ ایجاد میکند، همچنین این قارچ روی گل ها و میوه های توت فرنگی هم اثر می‌گذارد و آنها را از بین می‌برد.

بیماری های توت فرنگی

مرتبط برای شما: کاشت کاهو و معرفی انواع آن

راه های کنترل و پیشگیری بیماری سوختگی توت فرنگی

از راه های کنترل این نوع از بیماری های توت فرنگی می‌توان به استفاده از ارقام مقاوم به بیماری اشاره کرد، همچین ایجاد تهویه ای مناسب جهت گردش هوا در بین بوته های توت فرنگی، کنترل و حذف علف های هرز، حذف شاخ و برگ های اضافی گیاه جهت گردش هوای بهتر بین شاخه و برگ ها و در نهایت استفاده از سموم مانند بردوفیکس و قارچ کش ها جهت ضدعفونی خاک. 

چرا توت فرنگی دچار سوختگی چرمی میشود؟

از دیگر بیماری های توت فرنگی است که منشا قارچی دارد، اندام هدف این بیماری میوه گیاه است که در نهایت باعث تلخی و نرم شدن توت فرنگی می‌شود. علائم این بیماری با ظهور لکه هایی در انتهای میوه با مرکز قهوه ای رنگ و حاشیه سفید یا ارغوانی شروع می‌شود، با گسترش و شیوع این بیماری بافت میوه حالت چرم مانند میگیرد و مزه میوه تلخ و بد بو میشود، همچنین آوند های متصل به میوه هم درگیر شده و رنگ آنها سیاه می‌شود. این بیماری در صورت وجود رطوبت گسترش پیدا می‌کند.

کلید های پیشگیری از سوختگی چرمی توت فرنگی

برای کنترل و پیشگیری‌ از این دسته بیماری های توت فرنگی بهتر است ابتدا میزان رطوبت در محیط را کنترل کنید، چیدن توت فرنگی های بالغ و رسیده به همراه برگهایش و استفاده از سموم و قارچ کش هایی مانند ردومیل می‌توان به محصول سالم و با کیفیت دست یافت.

چگونه از کپک خاکستری در توت فرنگی جلوگیری کنیم؟

کپک خاکستری از مهمترین بیماری های توت فرنگی میباشد که شیوع فراوانی روی دیگر محصولات کشاورزی دارد. اندام هدف این بیماری گل و میوه های توت فرنگی هستند. علائم این بیماری ایجاد کپک های خاکستری به صورت لکه های در اطراف گل است، با گسترش این بیماری توده قارچی گسترش پیدا کرده و باعث تغییر شکل میوه و ایجاد بافت نرم روی میوه می‌شود که در نهایت خشک شدن میوه را به همراه دارد. 

از راه های کنترل پیشگیری این بیماری می‌توان به کنترل رطوبت محیط اشاره کنیم و از بین بردن علف های هرز اطراف مزرعه یا گلخانه، حذف بقایای آلوده گیاهی و ایجاد تهویه مناسب جهت گردش هوا اشاره کنیم.

بیماری های توت فرنگی

بیشتر بخوانید: راهنمای کاشت خیار

علت آنتراکنوز توت فرنگی و روش مقابله با آن

جرو شایع ترین بیماری های توت فرنگی میباشد و اندام مورد حمله این بیماری، اندام های هوایی گیاه است، نشانه های این بیماری بر روی ساقه و میوه گیاه قابل مشاهده است. علائم این بیماری ایجاد زخم های قهوه ای و سیاه رنگ در نوک برگ ها می باشد، در صورت گسترش این بیماری زخم و پوسیدگی افزایش یافته و باعث تولید میوه های بد شکل و کوچک میشود. بوته های آلوده به این بیماری زرد رنگ شده و رشد آنها متوقف میشود و در نهایت پژمردگی‌ گیاه را به همراه دارد. 

راه های پیشگیری از این دسته از بیماری های توت فرنگی نیازمند نوردهی و آفتاب دهی به خاک است زیرا این بیماری در صورت وجود رطوبت گسترش پیدا میکند، ایجاد تناوب زراعی، عدم استفاده بیش از حد از کودهای دارای نیتروژن همچین حذف علف های هرز و استفاده از سموم شیمیایی و قارچ کش ها موثر است.

بررسی جامع لکه برگی توت فرنگی‌

آخرین دسته از بیماری های توت فرنگی که در مناطق مرطوب و گلخانه ها بسیار شایع است، این بیماری در برگ های ظاهر می‌شود. از علائم این بیماری ایجاد لکه های بنفش رنگ و تیره در ابتدای سطح برگ است، با گسترش این بیماری حاشیه زخم ها تیره شده و مرکز آن به رنگ سفید تبدیل می‌شود. این بیماری از طریق باد و آبیاری هم منتقل می‌شود که در‌نهایت منجر به تولید میوه های نارس و ساقه های زخمی است و شرایط‌ محیطی روی گسترش آن اثر می‌گذارد.

برخی از راه های مقابله با این بیماری ایجاد فاصله بین ردیف و بوته های توت فرنگی‌، کشت ارقام مقاوم به بیماری، جمع آوری بقایای آلوده گیاهی و ازبین بردن آنها، استفاده از قارچ کش ها و سموم شیمیایی جهت کنترل این بیماری. 

جدول بیماری‌های شایع توت‌فرنگی

نام بیماری علائم روش‌های پیشگیری و کنترل
سفیدک پودری بافت‌های سفید زیر برگ، تغییر رنگ برگ‌ها به بنفش، میوه‌های بدشکل استفاده از ارقام مقاوم، کنترل رطوبت، جمع‌آوری بقایای گیاهی، استفاده از سموم مانند کاپتان و قارچ‌کش‌های سیستمیک
سوختگی برگ لکه‌های قهوه‌ای و بنفش روی برگ‌ها، زخم‌های بزرگ روی برگ‌ها تهویه مناسب، حذف برگ‌ها و علف‌های هرز، استفاده از قارچ‌کش‌هایی مثل بردوفیکس
پوسیدگی چرمی لکه‌های قهوه‌ای در میوه، تلخی و بافت چرم‌مانند میوه کنترل رطوبت، چیدن میوه‌های بالغ، استفاده از سمومی مثل ردومیل
کپک خاکستری کپک‌های خاکستری روی گل و میوه، نرم شدن و خشک شدن میوه کنترل رطوبت، از بین بردن علف‌های هرز، تهویه مناسب، حذف بقایای آلوده گیاهی
آنتراکنوز زخم‌های قهوه‌ای و سیاه در برگ‌ها، توقف رشد گیاه نوردهی مناسب، تناوب زراعی، حذف علف‌های هرز، استفاده از قارچ‌کش‌ها
لکه برگی لکه‌های بنفش روی برگ‌ها با مرکز سفید ایجاد فاصله بین ردیف‌ها، کشت ارقام مقاوم، جمع‌آوری بقایای آلوده و استفاده از قارچ‌کش‌ها

معرفی‌ آفات توت فرنگی و راه های مبارزه با آنها

  • سوسک های توت فرنگی
  • طوقه خوار توت فرنگی
  • شته ریشه توت فرنگی
  • سن لیگوس توت فرنگی 

شناخت آفت سوسک های توت فرنگی

از مهمترین آفات توت فرنگی معرفی شده است، این آفت متشکل از سوسک های کوچکی هستند که از برگ های گیاه تغذیه می‌کنند و باعث ایجاد سوراخ های ریز بر روی برگ می‌شوند به منظور کنترل و پیشگیری از شیوع این آفت ها بهتر است اطراف بوته های توت فرنگی فاقد علف های هرز و بقایای گیاهی باشد، بهتر است میوه های ناسالم و آلوده را جدا کرده و ازبین ببرید، استفاده از زنبور های پارازیت به منظور کنترل بیولوژیکی آفتات توت فرنگی که باعث کاهش جمعیت سوسک ها و دیگر آفات می‌شود و همچنین استفاده از آفت کش ها مانند کاربوفان که جمعیت سوسک ها را کنترل می‌کند.

آفات توت فرنگی

معرفی آفت طوقه خوار توت فرنگی

از دیگر آفات توت فرنگی است که این آفت به سه گونه تقسیم بندی می‌شود و اندام هدف آن طوقه است که در نهایت موجب ضعیف شدن و خشکی توت فرنگی می‌شود. برخی از این گونه ها به طوقه گیاه نفوذ کرده و طوقه را خالی می‌کنند تا در آنها تخمگذاری کنند که در نهایت خشکی گیاه را به همراه دارد. این آفت با گیاهان آلوده منتشر می‌شود به همین دلیل گیاهان آلوده به این آفت باید ازبین بروند.

همه چیز درباره شته ریشه توت فرنگی

از مهمترین آفات توت فرنگی هستند که عمدتا در مکان هایی که مورچه وجود دارد پیدا می‌شود؛ مورچه ها از این شته ها مراقبت و به فعالیت شته بر ریشه کمک می‌کنند. این شته ها شیره گیاهی به دست آمده را دفع کرده و مورچه های از آنها تغذیه می‌کنند، محل زندگی این شته ها طوق بوته توت فرنگی است و همچنین از ساقه های جوان توت فرنگی تغذیه می‌کنند. 

با شخم زدن عمیق خاک می توان کنترل مورچه ها را به دست گرفت و جمعیت شته ها را کاهش داد، استفاده از سموم شته کش بر روی قسمت های هوایی گیاه جمعیت آنها را کاهش می‌دهد ولی میزان اثر گذاری آن در زیر خاک ناچیز است. 

آفات توت فرنگی

محافظت از توت فرنگی در برابر سن لیگوس

از دیگر آفات توت فرنگی که به صورت پوره است و از شیره غذایی در میوه های توت فرنگی تغذیه می‌کند، این پوره بر روی میوه حفراتی ایجاد کرده و در صورت عدم کنترل آن می‌تواند خسارت های زیاد را برای کشاورزان ایجاد کنید و در نتیجه باعث عدم فروش میوه می‌شود. جهت کنترل این آفت می‌توان از تله های چسبنده، استفاده از پوشش های محافظ، ایجاد تناوب کشت و انتخاب گونه های مقاوم به آفت، همچنین می‌توان از کود های ارگانیک جهت ارتقای سیستم ایمنی گیاه استفاده کرد.

جدول آفات توت فرنگی

 آفات توت فرنگی علائم روش‌های پیشگیری و کنترل
سوسک توت‌فرنگی سوراخ‌های ریز روی برگ‌ها حذف علف‌های هرز، جداسازی میوه‌های آلوده، استفاده از زنبورهای پارازیت، آفت‌کش‌هایی مانند کاربوفان
طوقه‌خوار توت‌فرنگی خشکی و ضعف گیاه، تخم‌گذاری در طوقه از بین بردن گیاهان آلوده، کنترل و حذف بقایای گیاهی
شته ریشه توت‌فرنگی تغذیه از شیره گیاه توسط شته‌ها و مورچه‌ها شخم زدن خاک، کاهش جمعیت مورچه‌ها، استفاده از سموم شته‌کش
سن لیگوس تغذیه از شیره میوه، ایجاد حفره در میوه‌ها استفاده از تله‌های چسبنده، پوشش‌های محافظ، تناوب کشت، استفاده از کودهای ارگانیک و انتخاب گونه‌های مقاوم به آفت

نتیجه گیری

مدیریت آفات توت فرنگی جهت دستیابی به میوه های سالم و با کیفیت ضروری است. شناسایی بیماری های توت فرنگی مانند سفیدک پودری، سوختگی برگ و کپک خاکستری و همچنین آفات توت فرنگی رایجی مانند سوسک ها، شته ها و سن لیگوس اهمیت ویژه ای دارد. رعایت اصول پیشگیری مانند استفاده از ارقام مقاوم، کنترل رطوبت، بهبود تهویه و استفاده از قارچ کش ها و سموم شيميايي می‌تواند به کاهش خسارات کمک کند. با این رویکرد جامع، امکان تولید محصولات پایدار و با کیفیت افزایش می یابد‌.

نقل قول:

Many diseases attack strawberries. Disease-causing organisms may be on plants when they are purchased or in the soil where plants are set. Disease spores also may be carried into strawberry fields by wind, birds, insects, on a worker’s boots or shoes, and farm implements. Inmost areas, losses may be reduced.

ترجمه: بسیاری از بیماری ها به توت فرنگی حمله می کنند. ارگانیسم های بیماری زا ممکن است در هنگام خرید روی گیاهان یا در خاکی که گیاهان در آن قرار می گیرند، باشند. هاگ های بیماری همچنین ممکن است توسط باد، پرندگان، حشرات، روی چکمه ها یا کفش های کارگر و وسایل مزرعه به مزارع توت فرنگی منتقل شوند. در بیشتر مناطق، تلفات ممکن است کاهش یابد.

منابع خارجی:

extension.colostate.edustrawberries.ces.ncsu.edumerriam-webster.com

سوالات متداول:

سفیدک پودری توت فرنگی چیست؟

بیماری قارچی که باعث ایجاد توده های سفید رنگ میشود

سوختگی برگ توت فرنگی چگونه درمان می‌شود؟

با تهویه مناسب، حذف علف‌های هرز و استفاده از قارچ کش‌هایی مانند بردوفیکس می‌توان از آن جلوگیری کرد.

چگونه می‌توان از کپک خاکستری در توت فرنگی پیشگیری کرد؟

کنترل رطوبت، حذف علف‌های هرز و تهویه مناسب از روش‌های پیشگیری از کپک خاکستری هستند.

سوسک‌های توت فرنگی چه مشکلی ایجاد می‌کنند؟

این سوسک‌ها از برگ‌های گیاه تغذیه می‌کنند و باعث ایجاد سوراخ‌های ریز در آن‌ها می‌شوند. استفاده از آفت‌کش‌ها و حذف علف‌های هرز به کنترل آنها کمک می‌کند.

شته ریشه توت فرنگی چگونه کنترل می‌شود؟

با شخم زدن عمیق خاک و استفاده از سموم شته‌کش می‌توان جمعیت شته‌ها را کاهش داد.

ویدیو های آفات توت فرنگی: شناسایی و راه های مبارزه با آنها را تماشا کنید

💬 گفتگوی کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط
هرس انگور سیستم پاچراغی
قدم به قدم هرس درخت انگور سیستم پاچراغی
کشاورزی هیدروپونیک
سیر تا پیاز کشاورزی هیدروپونیک؛ نوآوری در کشاورزی مدرن
کوددهی سیب
کوددهی سیب برای باغداران مبتدی تا حرفه‌ ای
زمان کاشت گوجه فرنگی
اهمیت زمان کاشت گوجه فرنگی: راهنمای فصلی
ویدیو ها پیشنهادی